Γιάννης Μακρής

Workingk9team

Ονομάζομαι Γιάννης Μακρής, γεννήθηκα  στην Αθήνα και σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων – marketing management. Όμως το πάθος μου για τα ζώα και ειδικά για τα σκυλιά με οδήγησε αλλού. Ασχολούμαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων από το 1997 όπου και αρχικά δημιούργησα την εταιρεία Dog Perfect.

Το 2000 είχα την πρώτη μου επαφή με την φυλή του Βελγικού ποιμενικού malinois και εντυπωσιάστηκα με τις δυνατότητες της πάνω στην εκπαίδευση.

Από την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας θεωρούσα ότι η εκπαίδευση σκύλων είναι κάτι πάρα πολύ δημιουργικό.

Σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται πολλές γνώσεις στην συμπεριφορά, επικοινωνία, ψυχολογία, στο οσφρητικό σύστημα, στις θεωρίες μάθησης και στις τεχνικές εκπαίδευσης του σκύλου.

Πληροφορίες και γνώσεις που γίνονται πράξη, της οποίας το αποτέλεσμα δημιουργεί μία μαγεία αν πραγματικά αγαπάς το αντικείμενο και δεν το βλέπεις μόνο ως εισόδημα.

Έχοντας ως στόχο τα παραπάνω κι ακολουθώντας το πάθος μου το 2007 ξεκίνησα να ασχολούμαι με σκυλιά εργασίας, αρχικά στην Ολλανδία όπου εκπαιδεύτηκα στο KNPV (Βασιλική Ολλανδική Ομοσπονδία Αστυνομικών Σκύλων).

Το 2008 ιδρύω την εταιρεία Working k9 Team, όπου εκτός από την εκπαίδευση σκύλων έχει ως στόχο την επιλεκτική εκτροφή των Βελγικών ποιμενικών malinois, των Ολλανδικών ποιμενικών και των Γερμανικών ποιμενικών εργασίας. Παράλληλα πιστοποιήθηκα ως επίσημος βοηθός καθηκόντων προστασίας στο IPO.

Το 2009 άρχισα να ασχολούμαι με το IPO με αποτέλεσμα το 2018 να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από την ίδια χρονιά είμαι και επίσημος προμηθευτής σκυλιών εργασίας των σωμάτων ασφαλείας.

Το 2020 εντρύφησα στην εκπαίδευση ανίχνευσης οσμών με το πλέον προηγμένο  σύστημα που υπάρχει σήμερα και πλέον ασχολούμαι με την εκτροφή και εκπαίδευση επιχειρησιακών σκύλων patrol και detection σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα διεύρυνα τις γνώσεις μου ασχολούμενος με το mondioring.

Τον Δεκέμβρη του 2021 παραλληλα με την working k9 team ιδρύω την εταιρεία ασφαλείας Special Canine Services (SCS)www.specialcanineservices.com – η οποία ανήκει στον τομέα των private security contractors και private military contractors και οι υπηρεσίες της είναι πιστοποιημένες από την συμμαχία του NATO.

Η εταιρεία ασχολείται με την προμήθεια στρατιωτικών και αστυνομικών σκύλων σε διάφορα στάδια εκπαίδευσης, με την εκπαίδευση ομάδων tactical, με την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας και με την δυνατότητα leasing ομάδων σκύλων και χειριστών, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο